är rätt jobbiga dom med. Här på direktpress Stockholm går tidningarna i tryck på torsdag kväll/natt. Det betyder att alla bilderna måste göras ut så att de kan gå i tryck. Således sitter man och redigerar bilder tills man är helt mosad i huvudet. Skärmen jag har är inte direkt världens bästa så det är lite frustrerande.

Nu är det i alla fall gjort och jag sitter och funderar på om jag orkar börja på och jobba lite med nästa veckas bilder.

Blog Image©Fredrik Johansson

Det där projektet jag nämnde tidigare har bestått i att jag följt en liten flicka jag träffade på när jag var på VLT. Det är i stora drag klart för att köras i tidningen. Men jag har kommit på att jag saknar en bild för att det ska bli lite bättre. Ska snacka med familjen om det så ska jag försöka få till det. Jag har fått klart att jag kan använda bilderna i par tävlingar nu i alla fall. Så i helgen ska jag fixa i ordning fler bilder.

Det börjar närma sig köpläge också för en ny kamera. Om inget oförutsett händer vill säga. Det brukar ju gärna göra det så fort man har lite pengar över. Jag får köra med gammelgluggen tills vidare och invänta en ny hög slantar.

Jag hoppas också på att få till det sista på mitt datasystem hemma så att jag kan glömma bort det sen lite grann.

Det har varit en småstökig vecka och det känns som vi legat på efterhand lite hela tiden. Gjorde fyra jobb i går och vart tvungen att jobba övertid. Pennorna börjar bli lite väl entusiastiska i sin bokningar av fotografer men det kanske lugnar sig. Igår hade vi tre jobb bokade vid lunchtid på två fotografer… Dåligt med mattekurser på JMK kanske…

/Fredrik