har jag haft idag och det gick inte särskilt bra. En musikgrupp som är fyra men som bara tre skulle komma visades sig bara bli två. Så våra idéer sket sig och det blev mest lite enkla porträtt.

Tillbaka på redaktionen så hade alla dragit så jag laddade över bilder och drog jag med.

Drog och kollade lite på gitarrer men hitta inget jag gillade. En lång promenad alldeles i onödan.

Tog tuben och gick och kollade på Christians utställning. Har inte bestämt mig för vad jag tycker om utställningen som helhet. Men det fanns flera enskilda bilder som jag gillade. En som fångade mig mycket var en bild på en kvinna som gör en “lapdance” framför en funktionshindrad man. Det får mig att tänka på debatten om funktionshindrades rätt till en fysisk sexuell närhet. Jag har svårt att tänka på det som en självklar rättighet att få se andra människor nakna eller att ha sex fysiskt med andra. Men samtidigt, vilka rättigheter har man som funktionshindrad? Jag har svårt att se varför man skulle förbjuda det eller ens verka för att det ska försvinna. Vart drar man gränserna? Apoteket har ju börja sälja sexleksaker så det kanske för upp frågan på dagordningen i alla fall.

Jag blir kluven inför det uppenbart manliga, eller vad man nu ska kalla det, i att gå på strippklubb och den funktion det kanske fyller för dem som inte kan få den fysiska närheten på annat sätt.

Kollade in Johan Emanuelssons blogg och Marcus Erixson. Mörka bilder som ofta skildrar sexualitet. Jag blir lite avundsjuk på det där utforskandet. Det vill jag också utforska men jag har en massa mentala blockeringar som gör att jag aldrig vågar. Jag skulle inte kunna knata ner till en strippklubb och fråga om jag kan göra ett fotografiskt projekt där. Skulle bara känna mig dum tror jag.

LaCie är inte i närheten av att hålla de två dagars leverans som de utlovat… så det blir ingen bild idag heller…

/Fredrik