I söndags gjorde jag mitt första jobb på en helg. De kom och fråga i fredags om jag kunde göra två snabba grejer under söndagskvällen. Jag kände att jag sagt nej så många gånger tidigare så det var dags att visa lite god vilja. Trots att svärföräldrarna firade födelsedag och trots att pencelinet gjorde att jag var dödens trött mest hela tiden. Men jag började som sagt att känna mig lite smått omöjligt så jag hade inte mage att säga nej igen. Det är ju dessutom bara en vecka kvar på praktiken så det blir kanske inte så många fler chanser.

Hur som helst så efter lite firande hos svärmor så fick jag en riktigt finkultursöndag. I komprimerat format förstås. Först lite dans i form av småungar som gick i ring och så lite äldre ungdomar som dansade balett. Smög så försiktigt jag kunde iväg mellan två nummer och knatade bort till konserthuset där det var en barockorkester och en bachkör i full aktion. Det är finkultur det, annat än sån billig svenssonkonst som fotografi är… Hur som helst så måste jag säga att det är mäktigt att lyssna på det live. Då kan jag verkligen uppskatta den musikformen. Synd att den inte gör sig alls på en stereo.

Blog Image© Fredrik Johansson

Tre timmar efter att jag anlänt till redaktionen var jag på väg hem igen, funderandes över vad jag skulle få betalt för det här egentligen. Antagligen rena förlustaffären.

Vi håller för övrigt på att förhandla om vad jag ska få för ersättning i sommar. Eller förhandla är väl att ta i egentligen. De har sagt vad de kan tänka sig att betala och så lär det väl bli. Men det hela har fått mig att fundera på hur folk har råd med de dyra kameror de har. På den ersättning jag får finns det inte en chans att finansiera en yrkeskamera. Ifall jag inte skiter i att ta ut lön då förstås, då kanske det går. Var hittar man de kunder som faktiskt betalar utifrån företagsekonomiska villkor tro?

Nåja, jag ska försöka fixa in lite mer att göra på VLT. Har föreslaget ett eget rep som de verkar nappa på. Ska jag bara försöka ro det i hamn också.

För övrigt så har min kommande praktikplats lagts ner, punktse. Mia är där nu, hon sa förlåt och att det inte var meningen… Så nu vet jag inte riktigt vart jag ska, men det löser sig. Jämfört med tularemi så är det ingenting och jämfört med cykloner och jordbävningar så är det nästan lite pinsamt att ens nämna.

Jag håller på och försöker lägga upp en strategi för hur jag ska kunna ha lite mer kontinutet på min blogg. Men jag ligger efter med så mycket annat så vi får se hur det går med den saken.

Mvh
Fredrik