har jag kommit på vad det var jag glömde härom dagen.

Borgarnas nya idé om att “lösa” integrationsproblemet. I gammal traditionell stil så lämpar man över ansvaret på… vem då? Jo, de drabbade så klart.

Nu ska man inte få ta hit sina anhöriga på de närmaste fyra åren om man inte lyckats fixa jobb och en lägenhet där alla får plats. Det var nån dumskalle på radion, moderat tror jag han var, som tyckte att det var inhumant att ta hit folk till trångbodhet och utanförskap. Bättre då att stora delar av familjen får bo i nått råtthål utanför sveriges gränser och utan möjlighet att träffa fadern, som det i de flesta fall handlar om. Det är så jädra korkat så det finns inte, och när de dessutom står i media och försöker framställa det som nått smart och humant så blir det bara ännu mer korkat.

Men det är ju så det är numera, har du flytt för att du är rädd om livet, blivit allvarligt sjuk eller arbetslös så se till att lösa dina problem själv. Staten tar inget som helst ansvar längre och om du inte fixar till situationen så ser staten till att du blir utan pengar och social närhet och trygghet.

Men nu är det inte så att jag tycker att det var bättre förr, det funkade inte bra då heller. Men det var i alla fall mer humant. Detta är ingen lösning, det är borgarmentalitet.

/Fredrik