har hört en del bra och del dåliga saker idag.

Det tog fyra dagar innan jag blev kallad för “gullunge” och “charmknutte”. Snart 35 och blir kallad för gullunge… smiley

Sedan hörde jag nått på radio som inte var så bra.

Dels så hörde jag om att regeringen vill förhindra att folk skaffar privata försäkringar för att täcka inkomstbortfallet vid sjukskrivning. De vill behålla det ekonomiska “incitamentet” för att arbeta.

Eller på vanlig svenska så vill de att vanligt folk inte ska ha råd att vara sjuka. Troligen kommer inte ens medelinkomsttagare eller de strax över att ha råd. Hur går det ihop då? Jo, de som har hyggligt god ekonomi från början går vidare med vad de anser sig behöva för ett meningsfullt liv. Villa, vovve, volvo och vagga. De flesta är nog rätt försiktiga i sina ekonomiska beräkningar så att det kan ta ett visst inkomstbortfall. Men jag tror faktiskt inte det är särskilt många som räknar med 25% inkomstbortfall under en längre tid. Alltså blir det till att sälja hemmet och det liv man byggt upp. Jag anser inte att det är en självklarhet att man ska kunna bo flott och leva på staten. Men jag anser heller inte att det är rimligt att tvinga folk från hus och hem. Men, borgarna über alles…

Enligt nån undersökning från Uppsala Universitet så ska folk med hög ersättning ta ut 4,7 dagar fler än de med lägre ersättning. Således får staten större utgifter bortsett från att de redan betalar mindre för de dagar de faktiskt betalar för. Det märkliga i hela diskussionen är att de faktiskt aldrig funderar över ifall folk faktiskt är sjuka eller inte. Det viktiga är att de är på jobbet så att staten inte behöver betala sjukförsäkring. Sen så undrar de varför fler och fler blir utbrända…

Det andra dumma har jag glömt i min upprördhet. Får återkomma till det…

Mvh
Fredrik