Blog Image © Fredrik Johansson

Jo, idag fick jag lite gjort i alla fall. Mailat en massa folk bland annat. Skickat frågan till kommunen om de vill köpa tavlan som hängde på stockholmsmässan. Just nu har jag inte en aning om hur jag ska finansiera mina printar. Billigast tycks Crimson bli, om än inte bäst kanske. Fast va fan gör man som fattig student.

Fick iväg en länk till en snubbe i hemvärnet från när jag var där och plåtade i höstas. Måste bli bättre på att få iväg sånt där…

Nu när jag skrivit ner det så känns det inte som jag gjort så mycket trots allt… smiley

Jag kollar rätt ofta olika bloggar och forum och slås hela tiden av att folk förutsätter så mycket om hur man ska fotografera. Det förs en del diskussioner om hur bildjournalistiken ska begränsas för att inte förlora trovärdigheten. Min uppmaning till folk som tittar på mina bilder, bedöm inte om bilderna är trovärdiga. Bedöm om jag är trovärdig, för det är nämligen jag som berättar och jag som väljer vad jag vill berätta. Det senare kan väl i och för sig bero på om det är eget uppdrag eller inte.

I morgon är det sista träffen på fotoklubben för året. Jag blir dissad rätt hårt ibland i klassen för att jag är engagerad i en fotoklubb. Så även om folk gärna vill tro att de är open minded och har resepekt för andra. Så är det en sanning med en viss modifikation. Hur som helst så blir det väl lussebullar och annat. Vi ska prata om de bilder som vi deltog med i Klubbkuppen. Jag vann för övrigt den svartvita klassen. Juryn tyckte dock att de kände igen bilden, vilket inte är omöjligt eftersom den finns på nätet. Men den vann hur som helst om den var “äkta”.

Ordvalet har satt lite griller i huvudet på mig. Man kallar väl normalt inte en ostulen bild för “Äkta”. Den är samtidigt uppenbart hårt kreativt kopierad, dock inget som jag inte hade kunnat göra i ett mörkrum, så det känns som att de inte kan råda några tvivel kring huruvida jag hällt på ketschup eller inte.

Nåja, i morgon ska jag träffa Anna igen. Inte för att det är så mycket nytt att tala om men hon är alltid trevlig att prata med så det är väl bara att passa på.

Mvh
Fredrik
(Varför kan inte den här bloggen se till att man kan lägga bildtexterna rätt…)